Beskrivelse
Næringsindhold pr. 100g:
Bananblomst i lage fra Natures Charm – næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 71 kJ/ 17 kcal
- Fedt: 0,2 g
- Heraf mættede fedtsyrer: 0,1 g
- Kulhydrater: 3,2 g
- Heraf sukkerarter: 0,2 g
- Protein: 0,8 g
- Salt: 1 g
Ingredienser
Bananblomst i stykker i saltlage – ingredienser: bananblomster, vand, salt, antioxidant: citronsyre.
Allergener: Kan indeholde spor af jordnødder, sesam og sulfitter.
Opbevaring: Lukket: opbevares køligt og tørt. Åbnet: opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet.
Oprindelse: Thailand
Drænet vægt: 260 gram bananblomster.
Tilberedning:
Internationalt er bananblomster ved at blive kendt som en vegansk erstatning for fisk, da konsistensen kan sammenlignes. Især i England tilbederes bananblomst lidt som fish’n’chips og crab cakes.
Men her i Danmark bliver det brugt lidt som jackfruit til f.eks. burger, pizzatopping og fyld til wraps.
Hvis du vil lave bananblomst som paneret fisk, skal du skylle bananblomsterne fra dåsen. Lave en paneringsblanding af f.eks. mel, salt og krydderier som dild og noripulver (tangsmag). Og så skal stykkerne ellers steges i en frituregryde eller rigeligt med olie på panden. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og så er de klar til servering.
Hvis du har mod på at læse opskrifter på engelsk er der 10 forskellige veganske opskrifter med bananblomst her (link åbner i nyt vindue) >>
Smager det af banan?
Bananblomster smager ikke rigtigt af noget. Heller ikke af banan. Du får dem til at smage af noget med de krydderier, du steger dem i.
Hvad er bananblomst?
Bananblomst er som navnet siger; en blomst. Bananblomsternes ‘kød’ er blevet så populært som køderstatning pga. teksturen/konsistensen. Som jackfruit. Blomsterne gror for enden af bananklaser. Det er selvfølgelig i de solrige, sydlige lande, at man har opdaget hvor gode de er. For her i Danmark er det ikke just bananpalmer, der gror flest af.
Man kan kalde bananblomst for en spiselig blomst. For det er en blomst, ikke en frugt eller grøntsag.