Beskrivelse
Bananmel – hvad er det?
Melet bruges især af glutenallergikere, og de der kører en paleo-baseret kost til bagning og madlavning. Og det smager (næsten) ikke af banan. Det er mere drøjt i brug end f.eks. hvedemel, så man skal ikke bruge helt så meget af det. Erstat eksempelvis 200 gram hvedemel med 150 gram bananmel i en opskrift.
Det er sjovt nok en helt almindelig ingrediens i de lande, der har bananpalmer. Der har de, modsat os danskere, ikke nem adgang til hvedemel. Når der står bananpalmer i baghaven i stedet for hvede, ja, så laver man da bananmel af det. Of course.
Næringsindhold pr 100 gram:
- Energi: 1447 KJ 341 kcal
- Fedt: 0,5 g – heraf mættet fedt: 0,1 g
- Kulhydrater: 80,1 g – heraf sukkerarter: 0,8 g
- Protein: 2 g
- Salt 0 g
Posens indhold: Mel af grønne bananer. Oprindelse: Centralamerika – Opbevares tørt, køligt og tætlukket.